OTP Ingatlan
Somfa Liget VII. ütem
Budapest, X. kerület

Foglalás menete

Felhasználói szabályzat

Jelen szabályzat az OTP Ingatlan Zrt. (továbbiakban: Beruházó, 1026 Budapest, Riadó u. 1-3., 01-10-041554, adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-82873/2015.), mint Beruházó lebonyolításában megvalósuló Somfa Liget lakóingatlan fejlesztést bemutató www.somfa-liget.hu weboldalon folytatott regisztráció, foglalás és ezzel kapcsolatos szolgáltatások használatával kapcsolatos feltételeket tartalmazza.

I. Általános rendelkezések

A Beruházó a weboldalt informatív jelleggel működteti abból a célból, hogy érdeklődő ügyfelei számára a legteljesebb tájékoztatást nyújtsa a Somfa Liget ütem projektben értékesítésre kerülő ingatlanegységei vonatkozásában. A weboldalon az érdeklődőknek kapcsolatfelvétel céljából lehetőségük nyílik regisztrációra, továbbá a kiválasztott ingatlanegységek lefoglalására. A weboldal használatára, különösen az ingatlanok foglalására vonatkozó részletes szabályokat jelen szabályzat tartalmazza.

II. Regisztráció

Az érdeklődőnek lehetősége nyílik arra, hogy a weboldalon regisztráljon kapcsolatfelvétel, illetve ajánlatok, és egyéb értesítések céljából nevének, e-mail címének és telefonszámának megadása mellett. Az érdeklődő adatainak kezelésére vonatkozó Adatkezelési tájékoztató jelen szabályzat I. számú mellékletét képezi, és az oldal alján található.

III. Ingatlan kiválasztása és foglalása

Az érdeklődőnek lehetősége nyílik arra, hogy a weboldalon keresztül, foglalás útján, az ingatlanegységek (lakás, gépkocsibeállóhely, tároló) kiválasztását követően azokat a maga számára biztosítsa az adásvételi (elő)szerződés aláírásáig, de maximum 5 munkanapig. A foglalás időtartamában a tárgyi ingatlanegységek a továbbiakban sem a weboldalon, sem pedig Beruházó egyéb felületein, és adatbázisaiban megvásárolható szabad ingatlanként nem jelenik meg. Az ingatlan kiválasztása és foglalása a következők szerint történik.

III.1. Az ingatlan(ok) kiválasztása

A weboldalon a keresési paramétereknek leginkább megfelelő lakás kiválasztását több különböző lehetőség is biztosítja, szűrők támogatásával a szabad lakások áttekinthetők listás, emeleti és 3D nézetben egyaránt. A szűrők alkalmazásával a szabad lakások leszűkíthetők a keresési paramétereknek megfelelően, amely feltételek megadását követően valamennyi fent részletezett megjelenési nézetben egyértelműen megjelenítésre kerülnek a keresésnek megfelelő szabad lakások.

Az alkalmazott nézetekből az egyes lakások elhelyezkedése és fekvése könnyedén megismerhető. Amikor az érdeklődő kiválasztja a szabadként jelölt lakást, amely érdeklődését felkeltette, a weboldalon az adott lakás adatlapja jelenik meg.

A lakás adatlapján feltüntetésre kerül a lakás száma, a lakás elhelyezkedése a lakóházon belül (emelet), a lakás alapterülete, az egyes szobák/helyiségek és a terasz/kert alapterülete, továbbá megjelenik az lakás ún. marketing alaprajza, amelyből a szobák/helyiségek elhelyezkedése, a lakás beosztása megismerhető. A lakás adatlapja tartalmazza továbbá a lakás bruttó vételárát. Amennyiben az érdeklődő tovább lép a lakás lefoglalását jelző gombra, egy új felületen ismételten a lakás jellemzői jelennek meg azzal a különbséggel, hogy ezen az oldalon a lakás foglalásának folyamata megkezdhető.

III.2. Az ingatlan(ok) lefoglalása

A lakás foglalásának oldalán a lakás adatlapja mellett az érdeklődő megtalálja a fizetési ütemezést. Amennyiben az érdeklődő ezen az információs oldalon elfogadja a lakás bemutatott jellemzőit és az értékesítés feltételeit, a lakás foglalásának folyamatát – a „lefoglalás és adatok megadása” gombra történő kattintással – megkezdheti.

A./ Gépkocsibeállóhely és tároló választása

A foglalás folyamatának második és harmadik lépése, hogy az érdeklődő a kiválasztott lakás mellett a feltüntetésre kerülő teremgarázs és/vagy felszíni parkoló alaprajzon gépkocsibeállót, illetve tárolót válasszon a maga számára. A megjelenő teremgarázs és felszíni parkoló alaprajzokon valamint a tárolókat feltüntető alaprajzon fehér ponttal kerülnek megjelölésre a szabadon megvásárolható gépkocsibeállóhelyek és tárolók. Az egérrel a fehér pontok fölé navigálva azok bruttó árai és számai jelennek meg. Lakásonként legalább egy darab gépkocsibeállóhely és tároló vásárlása kötelező, így azok kiválasztása a foglalási folyamat folytatásának feltétele. Az alaprajzról történő választáson kívül a rendelkezésre álló legördülő menüből is lehet gépkocsi beállóhelyet és tárolót választani.

A „tovább” gomb megnyomásával tud tovább lépni az érdeklődő a következő oldalra.

Az egyes kiválasztott ingatlanegységek adatai (számuk, bruttó áruk és a vásárolt „csomag” bruttó összértéke) a jobb oldalon látható zöld dobozban a foglalás alatt végig láthatóak maradnak.

B./ Finanszírozás módjának megjelölése, általános fizetési ütemezés

A finanszírozás oldalán a Beruházó tevékenységének segítése céljából az érdeklődő már ezen az oldalon megjelölheti, hogy a vásárláshoz kíván-e bármely külső finanszírozást, banki kölcsönt, vagy állami támogatást igénybe venni, illetve amennyiben igen, akkor megjelölheti azok várható összegét. Ezen adatok csupán tájékoztató jelleggel bírnak a Beruházó számára az adásvételi (elő)szerződés teljesebb előkészítése érdekében, ezen adatokat az érdeklődő természetesen az adásvételi (elő)szerződés megkötéséig megváltoztathatja. A külső finanszírozás igénybevétele a fizetési ütemezést és így a bruttó vételárat megváltoztathatja. A „tovább” gomb megnyomásával tud tovább lépni az érdeklődő a következő oldalra.

A fizetési ütemezés oldalon részletes tájékoztatást kap az érdeklődő a megvásárolni kívánt ingatlanegységek általános fizetési ütemezéséről (az fizetési esemény bekövetkeztekor fizetendő teljes bruttó vételárrész, illetve ugyanez ingatlanegységekre bontva). A „tovább” gomb megnyomásával tud tovább lépni az érdeklődő a következő oldalra.

C./ Elérhetőség (adatok megadása)

Az adatlapon az érdeklődő megjelöli a lakások, egyéb ingatlanegységek jövőbeni vevőinek /haszonélvezeti jog vevőinek vagy ezek kapcsolattartójának nevét, e-mail címét és telefonszámát.

Beruházó tájékoztatja az érdeklődőket, hogy az adatkezelési tájékoztató jelen szabályzat I. számú mellékletét képezi, az adatkezelésre és adatvédelemre vonatkozó szabályozás a tájékoztatóban foglaltak szerint történik.

A „tovább” gomb megnyomásával tud tovább lépni az érdeklődő a következő oldalra.

D./ Adatellenőrzés

A foglalás soron következő oldalán megjelenik minden, az érdeklődő által megadott adat, amely oldal segítségével utoljára ellenőrizhető az adatok helyessége. Amennyiben az érdeklődő minden megadott adatot helyesnek talál, az adatvédelmi feltételek és a jelen foglalási feltételek elfogadása és a biztonsági kód megadása mellett a „foglalás” gomb használatával foglalását véglegesíti.

A rendszer a megadott e-mail címen visszaigazolja a foglalás megtörténtét. A visszaigazoló e-mailben a rögzített adatokat (kiválasztott ingatlanegységek száma, területe, bruttó ára(i), kapcsolattartási adatok) még egyszer megküldjük.

A foglalást követően a vevőket értékesítő kollégánk 48 órán belül felkeresi adatrögzítés és időpont egyeztetés céljából a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Szerződéskötési kötelezettség

Érdeklődő a foglalással kötelezettséget vállal arra, hogy a lefoglalt ingatlanegységek vonatkozásában – legkésőbb a foglalás időpontjától számított 15 munkanapon belül – adásvételi előszerződést vagy végleges adásvételi szerződést köt, a projekt készültségi fokának megfelelően. Az adásvételi (elő)szerződés megkötésének időpont egyeztetése ügyében Beruházó fogja felkeresni az érdeklődőt. Érdeklődő elfogadja és tudomásul veszi, hogy amennyiben ezen szerződéskötési kötelezettségének nem tesz eleget, úgy legkésőbb a foglalást követő 15. munkanap lejártával foglalása a rendszerből automatikusan törlésre kerül. Amennyiben az ingatlanok 5 munkanapos foglalási időtartamán belül Beruházó által kezdeményezett többszöri kapcsolatfelvétel sikertelennek bizonyul, és nem kerül sor személyes vagy legalább telefonos egyeztetésre a lefoglalt ingatlancsomaggal kapcsolatban, úgy a foglalás az 5 munkanap végén automatikusan törlésre kerül további értesítés nélkül.

IV. Foglalás törlése

Amennyiben az ingatlancsomag lefoglalását követően a foglalását vissza kívánja vonni, úgy a somfaliget(at)otpingatlan(dot)hu emailcímre küldött emaillel ezt megteheti. Kollégánk írásban visszaigazolja a foglalás törlését, és az ingatlanegységek felszabadításra kerülnek.

A III. pontban leírt esetekben a foglalás automatikusan törlésre kerül.

V. Szerzői jogok védelme

A weboldalon a Beruházó által elérhetővé tett minden tartalom (beleértve a weboldal arculatát, a feltöltött látványterveket, alaprajzokat, adatlapokat etc.) szerzői jogvédelem alatt állnak. A szerzői jogok, így a felhasználási jogok jogosultja a Beruházó. A weboldal bármelyik elemének másolása, módosítása vagy újbóli közzététele – a Beruházó kifejezetten erre irányuló felhasználási engedélye nélkül – polgári jogi és büntetőjogi felelősségre vonást von maga után. A szerzői jog tárgya nem használható fel és nem hasznosítható a Beruházó előzetes írásbeli engedélye nélkül, így különösen tilos a weboldalon található tartalom egészét, bármely részét sokszorosítani, másolni, újra közölni, terjeszteni, kivéve ha erre a Beruházó egyértelmű és kifejezett hozzájárulását adta. A Beruházó a weboldal tartalmának bármely részét vagy egészét bármikor, előzetes értesítés nélkül módosíthatja vagy visszavonhatja.

I. számú melléklet: Adatkezelési tájékoztató

Kapcsolat